Kezdetnek bedagasztottam egy kiflitésztát, kefírrel, fehér liszttel, cukorral, na meg tejben felfuttatott élesztővel (csak úgy egyszerűen) és amikor megkelt, és bementem a kamrába a nyújtódeszkáért, a szemembe ötlött a bodzavirágos üveg. Hát levettem a polcról, és a kinyújtott tészta egy részére szórtam jócskán szárított bodzavirágokat. Aztán feltekertem a kifliket, megkentem a tetejüket tojással, betettem őket a sütőbe kb 20 percre. Még melegen meg kellett kóstolni, ahogy eltörtük a kifliket, áradt belőlük a tavaszi illat.
Ma reggel pedig bodzás kiflit reggeliztem, a tavaly eltett bodzabogyó-lekvárral. Ilyen volt, tavasz és ősz egyben:
Micsoda ötlet! :))
VálaszTörlésMeg fogom ismételni egyébbel is. Ez már biztos. Már kezdenek keringeni az ötletek a fejemben. Csak épp tegnap döntöttük el, hogy jó volna alábbhagyni a hétvégi rendszeres sütit... :-( de valahogy csak kicselezem a dolgot :-D.
VálaszTörléskár hogy az illatok nem jönnek át a neten-
VálaszTörlésMGL
Hát én is bánom, hogy azt nem lehet feltölteni :-)
VálaszTörlés