2009. március 5., csütörtök

Bodza-variáció kiflire

Már napok óta motoszkál a fejemben az ötlet, hogy süssek kiflit. Végre tegnap már nem bírtam tovább, és összeütöttem. Kicsit másképp.

Kezdetnek bedagasztottam egy kiflitésztát, kefírrel, fehér liszttel, cukorral, na meg tejben felfuttatott élesztővel (csak úgy egyszerűen) és amikor megkelt, és bementem a kamrába a nyújtódeszkáért, a szemembe ötlött a bodzavirágos üveg. Hát levettem a polcról, és a kinyújtott tészta egy részére szórtam jócskán szárított bodzavirágokat. Aztán feltekertem a kifliket, megkentem a tetejüket tojással, betettem őket a sütőbe kb 20 percre. Még melegen meg kellett kóstolni, ahogy eltörtük a kifliket, áradt belőlük a tavaszi illat.

Ma reggel pedig bodzás kiflit reggeliztem, a tavaly eltett bodzabogyó-lekvárral. Ilyen volt, tavasz és ősz egyben:

4 megjegyzés:

  1. Meg fogom ismételni egyébbel is. Ez már biztos. Már kezdenek keringeni az ötletek a fejemben. Csak épp tegnap döntöttük el, hogy jó volna alábbhagyni a hétvégi rendszeres sütit... :-( de valahogy csak kicselezem a dolgot :-D.

    VálaszTörlés
  2. kár hogy az illatok nem jönnek át a neten-

    MGL

    VálaszTörlés
  3. Hát én is bánom, hogy azt nem lehet feltölteni :-)

    VálaszTörlés