Újabban fokhagymás-időszakomat élem. Jöhet a fokhagyma levesben, nyersen, fűszerként, minden formájában. Valamelyik nap épp fokhagymalevesre támadt kedvünk. De nem a megszokottra. Így aztán egy hibrid született a provanszi meg a magam levese között, egy kis tejföllel megtuningolva.
Úgy kezdtem, hogy pálmaolajban megpirítottam a kettévágott fokhagymafejet, héjastól, amíg az alsó felük szép barnára sült és ki nem estek a fél cikkek. Akkor átpakoltam a vágómasinába, kevés vízzel felöntöttem (soha, semmihez nem használok ételízesítőt, leveskockát), összetörtem, visszaraktam a pépet az edénybe majd liszttel behabartam, belement egy pohár tejföl is, némi fagyasztott petrezselyemzöld, na meg persze só-bors, és felforraltam. Sajtos pirítóssal ettük, és a fokhagymalevesek között első helyre került.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Hajrá, Krókusz!
VálaszTörlés(Üdv szülővárosomnak!:-)))
Nahoppá, Te is pont marosvásárhelyi? Kösz a biztatást, a lényeget majd fotókkal teszem fel. Addig megpróbálok csendben ülni. Csak erősen kikívánkoznak belőlem a receptjeim :-)
VálaszTörlésBetehetlek a naaagy közös oldalra?
VálaszTörléshttp://gasztro.blog.hu/
Szia! Üdv, a gasztobloggerek között! :) Amúgy én is "vásárhelyi" vagyok, csak éppen Szentgyörgyön lakom.:D (Talán ismerjük is egymást?) Sok sikert a naplózáshoz, jó főzőcskézést!
VálaszTörlésÜdv, Edith
Köszönöm a fogadtatást!
VálaszTörlésGabojsza: megtisztelő volna :-)
Sedith: nem hiszem, személyesen nem ismerjük egymást nem esetleg hírből :-) (ezekkel az újabb helyi cirkuszokkal)
Ja, én is Vásárhelyi, anno a Rodnei u. 39.-be laktam:-)))
VálaszTörlésMilyen helyi cirkusz??? Tudosítást kér a messzire szakadt leányzó!:-)))
Gabojsza: városvédő akciók, a "polgárjenő"-hivatal favágásai és zöldövezet-pusztításai már mindenkinek az agyára mennek :-(((
VálaszTörlésJé, Gabojsza, máris felpakoltál? Köszönöm!
VálaszTörlés