Megtetszett ez a lista nekem is. Gondoltam, kitöltöm, miután előbb Cukroskatánál, majd onnan átirányítva Maxnál láttam. Csak az áthúzás nem (tudom hogyan) működik, így nálam az áthúzandó dolgok dőlve lesznek.
Hát íme:
1. Ajvár – ???
2. Aszú – nekem túl édes
3. Bableves csülökkel – egy igazi házi füstölt csülökkel nagyon elmenne egy nap. Meg SOK hagymával.
4. Baklava – volt a környéken egy török cukrászda. Nagyon finom baklavájuk volt. Sajnos, megszűnt.
5. Baracklekvár – elmegy.
6. Bárányhús – nem.
7. Barátfüle – az igazi szilvalekvárral, amit Kalotaszegen főztek. Hmmm :-)
8. Békacomb rántva – a béka-fajok negyrésze védett. Nem enném meg, a békákat túl nagyon szeretem élve.
9. Birsalma sajt – rég készítettünk, ízlett.
10. Bodza szörp – túl édes. Ha és amikor eléggé kifőtte magát, évente 3-4 alkalommal.
11. Borsóleves – tejfölösen elég gyakran főzöm.
12. Bundás kenyér – cukorral nem tudnám lenyelni.
13. Burek – ???
14. Cékla saláta – tormával, hagymával, köménnyel.
15. Csalántea – háááát… van annál jobb tea is.
16. Csevapcsicsa – ???
17. Csicsóka – nem szoktam készíteni.
18. Csiga – kihagyom. Egyszer bent voltam egy “csigagyárban”. Hát nem írom le a látványt. Amúgy mielőtt láttam, sem ettem volna meg.
19. Csirkeláb a húslevesből – nem.
20. Disznósajt – na, igen. Gyerekkoromra emlékeztet, felfüstöltük, és amikor bekerült és megvágtuk, ezt is hagymával … – éhes lettem hirtelen.
21. Erdei gombák –
22. Esterházy torta – időnként.
23. Fagyasztott hal rudacskák – nem.
24. Fánk – Mamám nagyon finomakat készített. Szerettem. Lekvárral.
25. Fasírt – gombából (vargányából) nekem jobban ízlik, mint húsból.
26. Finomfőzelék – elmegy.
27. Fokhagymás lángos, sajttal és tejföllel – az egyik kolozsvári piacon volt egy lángossütő, AZ, amit ott sütöttek, volt az igazi. Megszűnt :-(
28. Fonott kalács – mazsolával, kakaóval, fahéjjal. De csak ünnepekkor. Vagy ki tudja, mi jut eszembe.
29. Főtt csöves kukorica – sósan, máris kívánom.
30. Gulyásleves – igen.
31. Gyümölcsbor – ha nem túl édes.
32. Hagymaleves – egyik “házikedvenc”.
33. Halászlé – nem nagyon szeretem készíteni, de vendéglőkben szoktam enni, Magyarországon. A Duna-deltai nem ízlik. Bár az nem is halászlé, hanem halleves.
34. Jeges kávé – nem, ehhez cukor kéne, mert másként vízízű, és én édes kávét nem iszom.
35. Kakashere pörkölt – fúúú. Nem. Semmilyen belsőség májon kívül.
36. Káposztás tészta – sok borssal. Jó ötlet.
37. Kapros tökfőzelék – Igen, igen, igen! Én tökfasírttal szoktam. Majd ha eljön a szezonja, teszek fel receptet.
38. Karalábé – töltve, levesnek, nyersen jöhet.
39. Kaszinó tojás – időnként megkívánom, olyankor készítek..
40. Kecsketej – nem. Más tej sem tej formájában. Édes mind.
41. Kemping sajt a tömlőből – egyre ritkábban.
42. Képviselőfánk – elmegy
43. Knédli – eddig csak prágai vendéglőkben ettem, de egyre gyakrabban gondolok arra, hogy készítsek én is. Ami késik, nem múlik. Meglesz.
44. Kocsonya – múltkor hazautaztam, és megkérdezték, mivel várjanak. Mondtam: kocsonyával. Fel is ettem majdnem mind.
45. Kókuszgolyó – van ennél jobb desszert.
46. Kovászos uborka – kellemes hűsítő nyáron
47. Körömpörkölt – elmegy, jobb híján.
48. Körözött – vacsorára szoktam készíteni, nem is ritkán.
49. Krémes – az igazi házi nagyon ízlik, a cukrászdaiak egyre gyatrábbak.
50. Krumplipüré – néha kívánom, de akkor nagyon.
51. Krumplis tészta – nem szoktam.
52. Lecsó – cukkinival vagy padlizsánnal. Rizzsel ha muszáj…
53. Lekváros bukta – egyszer ettem egy nagyon finomat, azóta sem olyant, sehol.
54. Libamáj – hát… elmegy. Csirkemájat jobban szeretem.
55. Lóhús – nem. Eddig sem, ezután sem.
56. Madártej – ha valaki megkérdi, melyik étel az, amit látni sem bírok, akkor a válaszom: madártej.
57. Majonéz – én a tartármártást jobban szeretem, ez így túl tömény.
58. Mákos guba – nem
59. McDonald’s Big Mac Meal – nem nem nem. Nem és nem.
60. Meggyszósz húslevesben főtt marhahús mellé – évente 1x elmegy.
61. Muszaka – jó ötlet, kéne egy szép napon készítsek.
62. Nyúlhús – szeretem. Sovány és omlós. Egyszer sikerült elfőzni, pástétom lett belőle. Nagyon ízlett.
63. Őszibarack befőtt – nincs ellene kifogásom.
64. Pacal – valaki frottírtörülközőnek nevezte. Csatlakozom. Nem enném meg.
65. Padlizsánkrém – a klasszikus hagymás, de a tejfölös-fokhagymás is jöhet. Valamelyik nap készítettem.
66. Palacsinta – sajnos, nem tudom elkészíteni. Örökké szétszakadoznak. Szégyen, de igaz.
67. Pálpusztai sajt – ??? ha a noszóival vetekszik a bűze, akkor jöhet J. Szeretem a büdös lágysajtokat.
68. Paradicsomos káposzta – ez nagyon ízlett Magyarországon. Haza is hoztam a receptet, és készítek én is paradicsomos káposztát vagy affélét.
69. Párizsi – talán 8-10 éve is megvan, hogy nem fogyasztottam.
70. Pilóta keksz – elmegy.
71. Pogácsa – kezdem megkívánni.
72. Puding – kiflipuding, vagy ilyesmi, de porpuding nem.
73. Puliszka – csak így, de így nagyon szeretem.
74. Rántott hús – én nem készítem, másutt megeszem.
75. Rakott krumpli – sok tojással, sok tejföllel és savanyú uborkával.
76. Rácponty tejföllel – nem ettem sose, de megkóstolnám.
77. Sárgarépa krémleves – hááát. Nem vagyok benne biztos. Édes, krémes, meleg, folyik – talán kihagyom. Madártej-effektus.
78. Somlói galuska – jobb híján. Időnként szinte kívánom.
79. Sóskaleves – csak cukor nélkül.
80. Sült gesztenye – hú, az idén kimaradt. Szeretem.
81. Sült kolbász papírtányérról, a hentesnél – évente 1-2x
82. Sült tök – teljesen hangulatfüggő.
83. Szilvapálinka – jöhet J. Bár a körtepálinkát jobban szeretem.
84. Szilvás gombóc – szeretem, de ritkán készítem.
85. Szőlős rétes – nem kóstoltam. Másfajta réteseket szeretek, valószínűleg ezt is szeretném.
86. Sztrapacska – igen.
87. Tatár beefsteak – talán ez is az “inkább-nem-kóstolom-meg”-kategória
88. Tintahal – szakmai ártalom: életemben nem ettem, nem is fogok.
89. Torma – igen. Szilveszterkor alap.
90. Töki pompos – ???
91. Töltött káposzta – évente 2x: Karácsonykor és Húsvétkor. Valamelyik rokonnál.
92. Töpörtyű – nyamiii. Rég kívánom.
93. Túró Rudi – igen, időnként több, időnként kevesebb. Időnként egyáltalán.
94. Túrós tészta cukorral – kizárólag sóval és sós túróval, tejföllel leöntve. Esetleg utánafűszerezve.
95. Vaddisznó pörkölt – na igen. Bár megfogadtam, hogy pörköltet még pár évig nem készítek.
96. Véres hurka – nem, köszönöm.
97. Virsli – ritkán elmegy. Csípős mustárral, tormával. De ha választhatok, akkor főtt füstölt házikolbász virsli helyett.
98. Zöldbab – levesnek, főzeléknek, tartármártással, rakva, tejfölösen, paradicsomosan jöhet!
99. Zúzapörkölt – nem. Kakashere-kategória nálam.
100.Zserbó – a húgomé nagyon finom.
írtam egy kommentet, de eltünt :-(
VálaszTörlésa 34-hez: Próbáltad már a jegeskávét egy gombóc fagylalttal? Nagyon finom hűsítő ital. Vagy a fagyit se szereted?
nem, csak a salátaleveshez ment... megpróbálom átmásolni ide, meg a választ is :-) nem ígérem hogy sikerül. Annyira tapasztalt blogoló nem vagyok.
VálaszTörlésEzek szerint én sem, ha a salátaleveshez ment a commentem, amit nem is olvastam :-)
VálaszTörlésSzuper:
VálaszTörlésJeges kávét mi is vanília fagyival adjuk. De próbáld ki kávé+tej+jég kombót:)
Hm... majd nyáron :-)addig maradok a forró kávénál, szívem szerint az ágyban. :-)
VálaszTörlésFúj, paradicsomos káposzta :-)
VálaszTörlésAzt hiszem, itt a menzás verzió rettentő nyomokat hagyott minden iskolásban :-DD
Ja, Max-nál keress rá a palacsinta receptjére, miután ráleltem, sosem szakadt el a tésztám. Soha!! Tökéletes arányok.
VálaszTörlésÉn nem menzáztam, így csak normális és finom HÁZI paradicsomos káposztát ettem. :-) ezért szeretem. Palacsinta? Hát, "minden megleheccséges", a sok kudarc után még egy próbálkozás... :-))) de nem a héten :-)
VálaszTörlés