2009. február 19., csütörtök

Párolt hal citromosan

Már régóta készülök halat enni. Ez ritkán történik meg, halat nem gyakran tárolok a fagyasztóban, venni meg általában elfelejtünk, vagy épp nincs. A másik (és fő) ok az, hogy nem akármilyen halat vagyok hajlandó megenni, ha szálkás, akkor kihagyom. Úgyhogy nem nagy választék marad. Számomra az ideális hal a hekk, egyben kivehető a gerince, más szálkája gyakorlatilag nincs is.

A receptem kiindulási pontja Jamie Oliver tévéshow-ja, őutána szabadon készítem a következőképpen a párolt citromos halat: a fej nélküli halat megtakarítom, kívül-belül, egy kiolajozott edényben hagymaágyra fektetem, és megtöltöm-befedem a következő keverékkel: felvágok egy hagymát, egy citromot és pár cikk fokhagymát apró kockákra, elkeverem sóval, borssal, rozmaringgal és/vagy bazsalikommal, pár csepp olívaolajjal. Ráöntök egy kevés bort, lefedem az edényt és így hagyom állni 1-2 órát. Aztán kb. félóra alatt sütőben megpárolom.

Barna rizzsel tálalom. Pikáns, kellemes, könnyű fogás.

2 megjegyzés:

  1. Szia Krókusz, köszi hogy olvasóm lettél.Én bevallom kissé zsúfolt napjaim miatt nem vettem még észre, hogy új Erdélyi blogertársunk van.Üdv a gasztroblogger világba!Majd ezután én is megkukkantok ide!

    VálaszTörlés